hacamat tedavisi

Tıbbi Hacamat

Alternatif tıp tekniklerinden biri olan Hacamat tedavisi, vücutta bulunan kirli kanı arındırmak için uygulanan bir işlemdir. GETAT kısaltmasıyla bilinen uygulama, cilt üzerinde kesikler atılarak özel ekipmanlar kullanılarak kanın vakumlanmasıyla yapılır.

Geleneksel tedavi türü, detoks etkisi sağlayarak çeşitli hastalıkların önlenmesinde kullanılır. Fizyolojik ve psikolojik olumlu etkileriyle vücudun kendini yenilemesine yardımcı olur. Ödemi attırır ve tamamlayıcı tedavi türü olarak kabul edilir. Mutlaka uzman hekimler tarafından yapılmalıdır.

Hacamat Nedir?

Hacamat uygulamaları esnasında vücudun çeşitli bölgelerinde neşter yardımıyla çizikler atılır ve kirli kan vücuttan uzaklaştırılır. Bu işlem kupa tedavisi olarak da bilinir. Kanda bulunan toksinleri atmaya yarar. Kelime anlamı “emmek” olan yöntem, kan dolaşımını hızlandırır ve damar tıkanıklığını engeller.

Hacamat Ne İşe Yarar?

Hacamat uygulaması, fizyolojik anlamda yenilenmeyi sağlar. İnsan bedenine sağladığı faydalar şunlardır:

  • Yeni kan oluşumunu destekleyen organların uyarılmasına yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücuda direnç sağlayacak mekanizmaların sağlıklı çalışmasını destekler.
  • Kas ve iskelet sistemi üzerindeki ağrı tedavisinde kullanılabilir.
  • Karaciğer, dalak ya da kemik iliği bu tedaviden sonra yeni kan üretimindeki görevlerini eksiksiz yerine getirirler.

Kupa tedavisi, damarlar arasında dolaşan toksin ve ağır metallerden arınma sağlayarak, kandaki oksijeni artırır.

Hacamat Nasıl Yapılır?

Tedavide, özel hacamat malzemeleri kullanılır. Bunlar; pompa, kupa, neşter, gazlı bez, eldiven gibi çeşitli ekipmanlardan oluşur. Her malzeme kişiye özel olarak hijyenik koşullarda muhafaza edilir.

Vücudun çeşitli bölgelerine neşter yardımıyla ufak kesikler atılır. Sonrasındaysa aynı bölgeye hacamat kupası yerleştirilir ve vakumla çekilmesi sağlanır. Belirli bir süre bekledikten sonra, kupa çıkarılır ve çıkan kan gazlı bezle temizlenir.

Hacamat Noktaları Nelerdir?

Hacamat noktaları, vücudun uyarıcı etkiyi en doğru şekilde algılayacağı alanlardan oluşur. Baş, ense, bacak, sırt, kol gibi noktalar kupa tedavisinin uygulandığı yerlerdir. Yaygın olarak tercih edilen bu bölgeler, vücuttaki kirli kanın daha hızlı bir şekilde vücuttan arınmasını sağlarlar.

Tedavi bölgesi belirlenirken, çeşitli şikayetler üzerinden değerlendirme yapılır. Sonucundaysa tedaviye en doğru yanıtı verecek alan uzman tarafından seçilir. Vücutta bulunan her bir bölge, kupa tedavisi uygulamasında farklı sonuçlar kazandıracağından uygulamanın mutlaka doğru noktada gerçekleştirilmesi gerekir.

Hacamat Kimlere Yapılır? Kimlere Yapılmaz?

Kupa tedavisi özellikle ense ve boyunda fıtık problemi yaşayanlarda, böbrek rahatsızlıklarında, sırt ağrısı, stres ya da halsizlik durumlarında oldukça iyi sonuçlar sunar. Bu kişiler çok kısa süre içerisinde sorunlarından kurtulurlar. Düzenli tedavi ile birlikte fiziksel ve ruhsal anlamda güçlenirler.

Hacamat, yanık veya yara izine sahip olan dokuların üzerine uygulanmaz. Sebebi deride tahribatı artıracak olmasıdır. Bu tarz durumlarda değerlendirme hekim tarafından yapılır ve uygulama bölgesi belirlenir.

Kan pıhtılaşma problemleri yaşayanlar, uygulamayı yaptıramazlar. Bunun yanında gebeler, regl olanlar ya da 12 yaşından küçük çocuklar ile 60 yaş üzerindekilere önerilmez. Düşük tansiyon hastaları, kemoterapi görenler ve organ nakli olanlara ise uzman kontrolünde bir değerlendirme gerekir.

Uzman kişi tarafından tedaviye uygun görülmeyen kişiler bu uygulamayı tercih ederlerse, hacamat sonrası rahatsızlıklar yaşayabilirler. Bu sorunlar yüzünden günlük hayat olumsuz etkilenebilir. Sonuç olarak halsizlik, baş dönmesi gibi birtakım problemler yaşanabilir. Tedaviye uygun olup olmadığınız noktasında net bilgiler edinmek istiyorsanız Uzm. Dr. Ulviye Güvendi’nin görüşlerinden yararlanabilirsiniz.

Hacamat Faydaları Nelerdir?

Hacamat faydaları, her metabolizmada farklı şekillerde kendilerini gösterirler. Geleneksel alternatif tıp uygulamasının bilinen bazı olumlu etkileri aşağıdaki gibidir.

  • Vücudun bağışıklık sistemini harekete geçirebilir ve sonucunda vücut direnç kazandırır.
  • Eklem ağrısı ya da kireçlenmeye bağlı olarak çeşitli problemlere iyi gelir.
  • Depresyon ve kaygı bozukluğu durumlarında iyileşmeye destek olabilir.

Uygulamanın faydalarına bakıldığında birçok yararı bulunsa da belirtilenlerin somut kanıtları yoktur. Çünkü her bireyde alınan yarar birbirinden farklı olabilir.

Seans sonrasında enerjide artış görülebilir. Bununla beraber ağrıların hafiflediği ve vücudun rahatladığı hissedilebilir. Kilo vermeye yardımcı olan uygulama, vücuttaki fazla ödemi attığı için kişilerde büyük bir hafifleme olabilir. Bunun sebebinin yeni kan hücrelerinin üretilmesi ve vücuttaki oksijen miktarının artmasıyla ilişkili olduğu düşünülür.

Hacamat Yan Etkileri Var mıdır?

Eğer hekiminiz tedaviden yararlanabileceğinizi söylüyorsa, hacamat uygulamasında hiçbir yan etki olmayacaktır. Öncesinde uzman tarafından yapılan kontroller komplikasyon riskini engeller. Bu sayede işlem güvenle uygulanır.

Eğer alanında tecrübeye sahip bir doktorun görüşünü almadan tedaviden yararlandıysanız bazı hacamat zararları ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Örneğin, uzmanlığa sahip olmayan kişilerin yaptığı yanlış uygulamalar cilt üzerinde tahrişe ya da çeşitli enfeksiyonların kapılmasına yol açabilir.

Hacamat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Kupa tedavisi faydaları, çeşitli hastalıklarda net bir iyileşmeye ulaşmak için yeterli olmayabilirler. Uygulama, sadece alternatif tıp kapsamında insan vücuduna iyi gelir. Özellikle bel ve boyun fıtığında ağrıları azaltır. Uykusuzluk, unutkanlık, baş ağrısı, çeşitli nörolojik sorunlar ve dikkat bozukluğu önlenir.

Sindirim sistemi problemleri, bağışıklık düşüklüğü, migren, obezite, diyabet ve romatizmal rahatsızlıklara iyi gelen tedavi türü, bu sorunları yaşayan kişiler tarafından tercih edilir. Ayrıca hipertansiyonu bulunan bireyler de bahsi geçen alternatif tıp uygulaması sayesinde şikayetlerinde azalma görürler.

Hacamat Hangi Günler Yapılır?

Hacamat takvimi, uygulamanın doğru sonuçlar verebilmesi için uzman kişi tarafından takip edilir. Hicri aylar üzerinden en uygun zaman belirlenir. Kupa tedavisi için en doğru tarih, hicri ayın 5. ve 25. günüdür. Hacamat günleri ise genelde pazar, pazartesi, salı ve perşembe şeklindedir.

Kupa tedavisi takvimi esas alınarak uygulamanın tekrar edilmesi mümkündür. Her iki seans arasında ortalama 20 gün süre bulunur. Bazı durumlarda istenen sonuca ulaşmak adına birden fazla seans gerekebilir. Ayrıca bazı kişilerin tek seansta sonuç aldığı da görülmüştür.

Hacamat Öncesi Yapılması Gerekenler

Hacamat öncesi uyulması gereken birtakım kurallar bulunur. Randevu aldığınız sırada uzman kişi bu ayrıntıları sizlere aktarır. Örneğin, uygulamaya giderken aşırı aç ya da aşırı tok olmamak gerekir. Bunun yanında 3 saat öncesinde yeme içme kesilmelidir.
Kupa tedavisinden üç gün önce hayvansal gıdaların tüketiminin kesilmesi önemlidir. Ayrıca 24 saat öncesinde cinsel birliktelik önerilmez. 12 saat öncesine kadar pıhtılaşmayı bozacak ilaçların kullanımını da sonlandırmak gerekir.

Hacamat Sonrası Yapılması Gerekenler

Hacamat sonrası kan kaybının etkilerini aza indirmek ve kan şekerini dengelemek için ballı şerbet içilebilir. Sıvı tüketimi de bu noktada oldukça önemlidir. Ayrıca yaranın hızlı iyileşmesi için 12 saat duş almamak gerekir. Uygulamadan sonra az 2 saat uyanık kalmak ve hayvansal gıda perhizine üç gün daha devam etmek de sağlıklı sonuçlar ortaya koyar.

Uygulamadan sonra 24 saat boyunca yoğun aktiviteden kaçınmak gerekir. Hafif yemekler, salata ya da çorbayla beslenmek önemlidir. Bunun yanında yara dokusunun daha hızlı iyileşebilmesi için kantaron veya zeytinyağı kullanılabilir. Cildi hızlı şekilde iyileştiren bu doğal yağlar, yara izinin kapanmasına destek olur.

Hacamat Tedavisi Nerelerde Yapılır?

Tedavinin profesyonel kişiler tarafından uygulanması sağlıklı sonuçlar alabilme noktasında önemlidir. Kupa tedavisi uygulamasında tecrübeli olan Uzm. Dr. Ulviye Güvendi, sağlık yatırımlarınız için güvenilir bir adrestir. Bilgileri ve deneyimleri sayesinde konu hakkındaki tüm ayrıntılara hakimdir. Uzun yıllardır güvenle hizmet sunar ve çeşitli şikayetlerin tedavisinde, kupa uygulaması yöntemiyle istenmeyen sorunlardan kurtulmayı sağlar. Dilerseniz güncel hacamat fiyatları hakkında bilgi edinmek için de arayabilirsiniz.

Uzman doktor Ulviye Güvendi, hacamat yaptıranlar yorum kısmında daha önce tedavi ettiği hastaların görüşlerine yer verir. Bu sayede kişiler gerçek deneyimleri olanların önerileriyle aklındakileri cevaplarlar.

Hacamat Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hacamat uygulaması hakkında sıkça sorulan sorular şöyle sıralanabilir;

Hacamat Yarası Kaç Günde iyileşir?

Doğru kupa tedavisi uygulamasında yara izi yaklaşık 2 veya 3 hafta içerisinde iyileşir. Cilt üzerinde hiçbir iz bırakmaz.

Hacamattan Sonra Ne Yenmez?

Uygulama sonrasında protein almamak gerekir. Süt ve süt ürünleri ya da diğer hayvansal gıdaların tüketimi tedaviden 3 gün sonra devam edebilir.
Hacamattan Sonra Hayvansal

Gıda Yenirse Ne Olur?

Hayvansal gıdalar bol miktarda protein içerir ve sindirimi zaman alır. Uygulama sonrasında vücudu daha fazla yormamak için tüketimine ara vermek en iyisidir.

Kuyruk Sokumuna Hacamatın Faydaları

Kuyruk sokumu bölgesine yapılan kupa uygulaması, kan dolaşımını artırarak ağrıyı azaltmaya ve kas gerginliğini hafifletmeye yardımcı olur.

Hacamat Acı Verir mi?

Uygulama sırasında bir miktar acı hissi olsa da bu kişiye rahatsızlık vermez. Yalnızca küçük bir iğnenin batması kadar ince bir sızı yaşatır.

Hacamat Ortalama Kaç Dakika Sürer?

Uygulama yaklaşık 20 veya 30 dakika içerisinde biter. Öncesinde hazırlık aşamasından dolayı bekleme süresi olacağı toplam süre 1 saati bulabilir.

Hacamat Öncesi Cinsel İlişki Neden Yasak?

Kan akışını yavaşlattığı için önerilmez. Tedaviden en az bir gün önce cinsel ilişkiye ara vermek uzmanlar tarafından önerilen noktalardan biridir.

 

Hasta Yorumları

İletişim Formu

Genel bilgi için lütfen formu doldurunuz. Size en kısa zamanda dönüş yapacağız.
telefon
whatsapp